Festivalul Altfel - Teatru forum ClujDescriere atelier: Atelierul ”Stop și de la capăt” propune experimentarea unei metode de transformare socială, extrem de îndrăgită în lumea întreagă. Este un atelier de teatru forum, care se bazează pe contribuția participanților pentru a  găsi soluții la o problemă reprezentată sub forma unei scurte piese de teatru, urmată de discuții centrate pe oferirea de alternative. Metoda necesită o trupă de actori amatori pregătiți înaintea reprezentației, în care publicul va avea cel mai important cuvând de spus.

Așadar, vă invităm  marți, 19 aprilie la o reprezentație de teatru forum susținută de un grup de tineri, pregătiți de 3 facilitatori timp de două luni pentru a ilustra viziunea elevilor asupra mediului școlar. Împreună cu clasele participante, vom propune alternative pozitive, prin care putem susține transformarea mediului școlar într-un mediu mai plăcut, mai sigur și mai încurajator pentru tineri.

Atelier oferit de Education Studio

Cine facilitează? Adela Militaru, Daniela Cojocaru & Natalia Graur

Ce fel de magie se poate naște din mai multe viziuni complementare? Acest atelier este propus de Adela Militaru – facilitator, Daniela Cojocaru – consilier școlar și Natalia Graur – dramaturg, care împreună pregătesc un grup de tineri pentru ca, timp de câteva luni, să genereze idei pentru a transforma conflictul în potențial de schimbare.

Adela și-a dezvoltat abilitățile profesionale lucrând în organizații diverse, în domenii ce cuprind de la consiliere pentru dezvoltare personală la training și dezvoltare internațională. În prezent, Adela coordonează Grupul de lucru în Educație pentru Dezvoltare Durabilă al Asociației ARCADIA și conduce procese de training la nivel local și internațional, sprijinind organizații cu profil educațional precum Dreams for Life sau Education Studio, unde face parte din echipa de traineri asociați.

Daniela este psiholog și consilier școlar, pasionată de educația non-formală și lucrul cu tinerii. Înainte de a fi profesor-consilier școlar, Daniela a fost implicată în proiecte diverse de voluntariat la nivel local și internațional, lucrând cu tinerii în proiecte de orientare vocațională și dezvoltare personală.

Natalia este convinsă că prin artă putem ajunge să ne cunoaștem în profunzime și să ne soluționăm anumite conflicte. Experineța recentă dintr-un proiect internațional de voluntariat a motivat-o să-și transforme pasiunea pentru teatru și facilitare într-un atelier pentru tineri.

 

Data și Ora: 19/04/2016 14:00 - 16:00

Locația
Casa de Cultură a Studenților

Categoria de vârstă


Înscrieri

Atelierele din cursul săptămânii sunt dedicate cadrelor didactice și claselor de copii. Pentru aceste ateliere la rubrica Numărul de participanți vă rugăm să treceți numărul de copii din clasa cu care doriți să veniți. Atelierele de sâmbătă și duminică sunt dedicate familiei, părinților și cadrelor didactice.

Nu mai sunt locuri disponibile la acest atelier.