“Mă numesc Conflict … Îmi pare bine!” Atelier de transformare a conflictelor

Descriere atelier: Ni s-a întâmplat tuturor să ne aflăm într-o ceartă fără să înțelegem cum am ajuns în acea situație. Să ne întrebăm dacă am fost noi sau celelalte persoane care au început totul, care au reacționat disproporționat în situația dată. Situațiile de conflict sunt complicate și ne înspăimântă pe toți, mai ales dacă simțim că ne lipsesc resursele necesare pentru a ieși din situație puțin sau deloc șifonați. Atelierul “Mă numesc Conflict … Îmi pare bine!” își propune să exploreze semnificația conflictului la nivelul personal al fiecărui participant, pentru a putea interpreta reacțiile proprii în situații tensionate, și a înțelege de unde pornesc aceste reacții. Împreună cu participanții vom căuta metode alternative pentru a transforma o situație tensionată într-o oportunitate de a forma relații pozitive.

Atelier oferit de PATRIR  și susținut de Zsuzsanna Kacsó

Lucrez în domeniul transformării conflictelor de 10 ani, cu focus pe analiza cauzelor conflictelor, și dezvoltarea de strategii pentru transformarea acestora. Cred că la baza oricărui conflict, fie personal, fie intra sau inter comunitar, se află interese greșit formulate, născute din nevoi neconștientizate sau înțelese greșit. Clarificarea acestor nevoi individuale și colective ne ajută la identificarea unor oportuntăți de colaborare pentru atingerea intereselor, și anularea nevoii de a recurge la limbaj, gesturi și atitudini ofensatoare, de multe ori chiar violente.

Data și Ora: 18/05/2017 11:00 - 13:00

Locația
Casa de Cultură a Studenților - Sala Transilvania

Categoria de vârstă


Înscrieri

Atelierele din cursul săptămânii sunt dedicate cadrelor didactice și claselor de copii. Pentru aceste ateliere la rubrica Numărul de participanți vă rugăm să treceți numărul de copii din clasa cu care doriți să veniți. Atelierele de sâmbătă și duminică sunt dedicate familiei, părinților și cadrelor didactice.

Nu mai sunt locuri disponibile la acest atelier.