Festivalul Altfel - Jurnalist comunitar in scoala mea - educatie nonformalaAtelier recomandat claselor de gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a) și de liceu

Descriere atelier: Noi credem în puterea poveștilor bine spuse în cuvinte simple. Mai credem că școala ta ascunde povești faine care așteaptă să fie descoperite de tine și date apoi mai departe. Te așteptăm la atelierul de jurnalism comunitar unde ne vei cunoaște pe noi, tinerii jurnaliști din Asociația Go Free. Îți vom spune cum poți să îți alegi subiectele cele mai interesante pe care să le transformi  apoi în articole cu impact. Vom afla cum să ne alegem fotografiile potrivite pentru articole și cum putem, cu un simplu telefon, să filmăm scurte evenimente din comunitatea noastră. De asemenea, îți vom împărtăși din experiența noastră pe teren și din poveștile despre oamenii pe care i-am întâlnit prin activitatea noastră. Vei vedea cum activitățile specifice jurnalismului schimbă vieți. Vino cu zâmbetul pe buze, pixul ascuțit și carnețetul pregătit. Haide să ne cunoști și să explorăm poveștile din școala ta!

Atelier susținut de Atelierul este oferit de Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile în cadrul proiectului ”Jurnalism Comunitar pentru Solidaritate Socială: StReEt”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondul ONG în România, implementat de Asociația Go Free în parteneriat cu Asociația Studenților Romi Romano Suno, Buzz News și Romania Pozitivă.

Go Free este o redacție independentă de tineri din Cluj-Napoca care promovează jurnalismul comunitar ca metodă de implicare în comunitate. Revista Go Free este o publicație online în care sunt abordate subiecte precum: activism civic, democrație participativă, multiculturalism, educație nonformală, drepturile omului, bună guvernare. Detalii pe www.gofree.ro

Despre facilitatori: Andra Camelia Cordoș, Andreea Firăstrăeru și Cătălina Mătăsaru, membri ai redacției Go Free.

 

Data și Ora: 18/04/2016 10:00 - 12:45

Locația
Casa de Cultură a Studenților - Sala Buzunar

Categoria de vârstă


Înscrieri

Atelierele din cursul săptămânii sunt dedicate cadrelor didactice și claselor de copii. Pentru aceste ateliere la rubrica Numărul de participanți vă rugăm să treceți numărul de copii din clasa cu care doriți să veniți. Atelierele de sâmbătă și duminică sunt dedicate familiei, părinților și cadrelor didactice.

Înscrierile la acest atelier au expirat.