Descriere atelier: Astrofizica este una dintre cele mai fascinante ramuri ale științei. Cu toții am privit cândva cerul și ne-am întrebat: ce sunt stelele? de ce strălucește Soarele? există viață altundeva în Univers? Cei pe care curiozitatea i-a împins mai departe au descoperit apoi un întreg cosmos plin de stele ca Soarele nostru, dar și de obiecte ciudate și misterioase ca pulsari, găuri negre sau quasari.

Acest atelier este o introducere în domeniul vast și fermecător al astrofizicii. Vom începe prin a înțelege cum reușesc oamenii de știință să adune informații despre Univers, apoi vom vorbi despre cum funcționează stelele, cum apar găurile negre, ce sunt materia și energia întunecată și multe altele.

Atelier oferit de Asociația Informală a Vocilor Pentru Incluziune, facilitator: Bogdan Corobean

Data și Ora: 23/05/2017 12:00 - 13:00

Locația
Casa de Cultură a Studenților - Sala Buzunar

Categoria de vârstă


Înscrieri

Atelierele din cursul săptămânii sunt dedicate cadrelor didactice și claselor de copii. Pentru aceste ateliere la rubrica Numărul de participanți vă rugăm să treceți numărul de copii din clasa cu care doriți să veniți. Atelierele de sâmbătă și duminică sunt dedicate familiei, părinților și cadrelor didactice.

Înscrierile la acest atelier au expirat.