I.C.A.R. – Inteligență emoțională, creativitate, atenție, reacție.

 

Descrierea atelierului:Festivalul Altfel -  Atelier de inteligenta emotionala - Teatru reactCÂND FACEM INVIZIBILUL VIZIBIL, ÎNCEPEM SĂ EXISTĂM.” VIOLA SPOLIN

Actorul, pentru a putea rezona și transmite măiestria lui, se folosește de mai multe instrumente: voce, corp, memorie și, nu în ultimul rând, imaginație. Puterea de a-ți imagina este baza acestei meserii. Noi suntem dirijorii publicului, iar imaginația e bagheta noastră.

Improvizația este ABC-ul actorului. Orice rol se construiește folosind improvizația. Tot cu aceasta reușim să construim lumile în care purtăm publicul. Dacă stăm să analizăm bine viața de zi cu zi, ne dăm seama că e bazată în întregime pe arta de a improviza. Sunt situații, atât pe scenă cât și în viața reală, pe care nu putem să le prevedem și pentru care nu suntem pregătiți să reacționăm în acele circumstanțe. Și atunci… apelăm la improvizație!

Improvizația este gimnastica imaginației.

Atelierul este susţinut de Diana Bathory – Teatrul Re-ACT.

”Sunt absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune în cadrul UBB, secția Arta Actorului. Sunt trainer și am ținut workshopuri de teatru și dezvoltare personală prin teatru încă din facultate. Folosesc exerciții și ”jocuri” învățate de la profesorii mei și din studii personale. Astfel, am reușit să creez și exerciții noi pe baza experiențelor de lucru pe care le-am avut. Experiența mi-a arătat că teatrul te ajută să-ți explorezi sinele, să te cunoști mai bine, să ai un anumit control și autocontrol în diverse situații din viață.

Data și Ora: 21/04/2016 12:00 - 13:45

Locația
Casa de Cultură a Studenților - Sala Europa

Categoria de vârstă


Înscrieri

Atelierele din cursul săptămânii sunt dedicate cadrelor didactice și claselor de copii. Pentru aceste ateliere la rubrica Numărul de participanți vă rugăm să treceți numărul de copii din clasa cu care doriți să veniți. Atelierele de sâmbătă și duminică sunt dedicate familiei, părinților și cadrelor didactice.

Înscrierile la acest atelier au expirat.