Festivalul Altfel - Flori si pigmenti - Scoala AltfelDescrierea atelierului: Plantele au culori variate, iar pigmenţii care se extrag din acestea pot fi utilizaţi în pictură și pentru încondeierea ouălor. Vom extrage pigmenţi și pentru a exemplifica puterea de colorare a acestora, vom folosi varză roșie și sfeclă, împreună cu substanţe precum oţetuș, sarea de lămâie, apa cu sare și bicarbonatul de sodiu. Pentru a putea face o comparaţie între pigmenţii chimici și cei naturali, ne vom juca folosind coloranţi alimentari. Astfel, vom înțelege distribuirea mineralelor în plante cu ajutorul apei și traseul acesteia. În final, vom afla răspunsul la întrebarea „Culoarea apei poate schimba culoarea florilor?”

Obiective educative:

  1. Copiii vor conștientiza existenţa pigmenţilor în plante;
  2. Vor explora interacţiunile dintre pigmenţii naturali și substanţe de uz casnic;
  3. Vor înţelege mecanismul de absorbţie a apei la plante;
  4. Vor aprofunda conceptul de pH și relevanţa lui în interacţiunea substanţelor;
  5.  Vor învăța despre procesul de oxidare prin prisma unor experimente revelatoare.

Atelier oferit de Genuine Experience și susținut de Miruna Ghindeanu și Alexandra Ureche

Miruna Ghindeanu – absolventă a facultății de Geografie și a Facultății de Biologie și Geologie, Miruna se implică de 3 ani în activități educative și de dezvoltare personală în cadrul mai multor ONG-uri precum Education Studio, Asociația Terra Edu și Organizația Studenților pentru Natură. Firea jovială și curiozitatea față de lumea ce ne înconjoară au determinat-o să intre în sfera activităților educative pentru copii, încercând să inspire și să transmită mai departe din entuziasmul ei pentru pentru Științele Naturale.

Alexandra Ureche – lider cercetaș, geograf și ecolog, Alexandra se implică de 8 ani în educația non-formală a copiilor. Prin diverse proiecte și initiative, ea trasmite mai departe din valorile pe care și le-a format și din cunoștințele pe care le-a dobândit. Lăsându-ne surprinși și inspirați de natură și fenomenele ce ne înconjoară, Alexandra dorește să încurajeze curiozitatea înnăscută a copiilor prin activități științifice pe intelesul celor mici.

Data și Ora: 21/04/2016 11:00 - 12:45

Locația
Casa de Cultură a Studenților - Sala Nord

Categoria de vârstă


Înscrieri

Atelierele din cursul săptămânii sunt dedicate cadrelor didactice și claselor de copii. Pentru aceste ateliere la rubrica Numărul de participanți vă rugăm să treceți numărul de copii din clasa cu care doriți să veniți. Atelierele de sâmbătă și duminică sunt dedicate familiei, părinților și cadrelor didactice.

Înscrierile la acest atelier au expirat.