Festivalul Altfel - Educatie pentru viata - Adela MilitaruDescriere atelier: Formarea atitudinilor printr-un proces educațional este probabil una dintre cele mai mari provocări ale oricărui profesor. Deși cu toții știm că atitudinile și valorile sunt componente esențiale în procesul deprinderii unor competențe (alături de cunoștințe și abilități), de multe ori ne lipsesc fie o înțelegere concretă asupra ”traducerii” atitudinilor în practică, fie metode și modele practice de cultivare a unor atitudini constructive în cadrul procesului educațional.

De aceea propunem cadrelor didactice interesate de educația ALTFEL invitația de a participa la atelierul ”Educație pentru viață: formarea atitudinilor pro-sociale”, susținut de Adela Militaru. Atelierul va consta atât în noțiuni teoretice, fundamentate pe cunoștințe de specialitate selectate din domeniile psihologiei, educației și formării  adulților, cât și din exerciții și metode practice, participative, bazate pe experiența practică a facilitatorului.

Atelier oferit de ARCADIA

Cine facilitează? Psiholog și trainer, Adela și-a dezvoltat abilitățile profesionale lucrând cu organizații și instituții diverse (de la mediul universitar până la organizații internaționale), în domenii ce cuprind de la consiliere psihologică la training, facilitare și coaching. Între 2013 și 2015, Adela a oferit training și consultanță psiho-educațională pentru profesori, din România până în India. Ceea ce caracterizează munca ei sunt pasiunea pentru educație și cultivarea de experiențe autentice, într-un mediu de dezvoltare sigur și transformator. În prezent, Adela coordonează Grupul de lucru în Educație pentru Dezvoltare Durabilă al Asociației ARCADIA și conduce procese de training la nivel local și internațional, colaborând cu asociații de tineret precum Education Studio sau Dreams for Life.

Data și Ora: 20/04/2016 16:00 - 18:00

Locația
Casa de Cultură a Studenților

Categoria de vârstă


Înscrieri

Atelierele din cursul săptămânii sunt dedicate cadrelor didactice și claselor de copii. Pentru aceste ateliere la rubrica Numărul de participanți vă rugăm să treceți numărul de copii din clasa cu care doriți să veniți. Atelierele de sâmbătă și duminică sunt dedicate familiei, părinților și cadrelor didactice.

Înscrierile la acest atelier au expirat.