Festivalul Altfel - Cursa laser - saptamana altfelDescrierea atelierului

Începem prin a povesti despre fenomenele optice pe care le-am observat în activitatile zilnice. După aceasta discuție iniţială, copiii vor avea ocazia să experiemnteze la rândul lor cu diferite materiale pe care le vom pune la dispoziţie, în încercarea de a replica fenomenele în cauză.

În a doua parte a atelierului, elevii vor lucra în echipă cu scopul de a răspunde provocării noastre și de a se folosi de laser și oglinzi pentru a direcţiona fasciculul din punctul A, printre obstacole, până în punctul B.

Obiective educative:

  1. Înțelegerea anumitor fenomene optice pe care le-am observat în viața de zi cu zi
  2. Înţelegerea modului în care se formează un curcubeu
  3. Înțelegerea fenomenului de reflexie.

Atelier oferit de Genuine Experience și susținut de Miruna Ghindeanu și Alexandra Ureche

Miruna Ghindeanu – absolventă a facultății de Geografie și a Facultății de Biologie și Geologie, Miruna se implică de 3 ani în activități educative și de dezvoltare personală în cadrul mai multor ONG-uri precum Education Studio, Asociația Terra Edu și Organizația Studenților pentru Natură. Firea jovială și curiozitatea față de lumea ce ne înconjoară au determinat-o să intre în sfera activităților educative pentru copii, încercând să inspire și să transmită mai departe din entuziasmul ei pentru pentru Științele Naturale.

Alexandra Ureche – lider cercetaș, geograf și ecolog, Alexandra se implică de 8 ani în educația non-formală a copiilor. Prin diverse proiecte și initiative, ea trasmite mai departe din valorile pe care și le-a format și din cunoștințele pe care le-a dobândit. Lăsându-ne surprinși și inspirați de natură și fenomenele ce ne înconjoară, Alexandra dorește să încurajeze curiozitatea înnăscută a copiilor prin activități științifice pe intelesul celor mici.

 

Data și Ora: 19/04/2016 11:00 - 12:45

Locația
Casa de Cultură a Studenților - Sala Transilvania

Categoria de vârstă


Înscrieri

Atelierele din cursul săptămânii sunt dedicate cadrelor didactice și claselor de copii. Pentru aceste ateliere la rubrica Numărul de participanți vă rugăm să treceți numărul de copii din clasa cu care doriți să veniți. Atelierele de sâmbătă și duminică sunt dedicate familiei, părinților și cadrelor didactice.

Nu mai sunt locuri disponibile la acest atelier.