Descriere atelier: Pe lângă spațiul în care trăim, atât noi, cât și celelalte viețuitoare (copaci și flori de toate tipurile, animale mari sau mici, terestre, aeriene sau acvatice) avem ceva special care deși pare comun, totuși ne diferențiază între noi. Acest special ceva are dimensiuni atât de mici încât ai nevoie de un microscop pentru a-l vedea și poartă denumirea de celulă. Celulele, mai multe de același tip formează un țesut iar diferitele țesuturi se vor organiza sub forma organelor într-un mod sistematic pentru a forma ceea ce numim un organism multicelular.

Pentru că cea mai bună metodă de a fundamenta anumite noțiuni au la bază educația prin experiență prin atelierul  „Ca să vezi ce mică-i lumea!” ne propunem să familiarizăm copiii (începând cu vârsta de 7 ani) și adolescenții cu noțiunea de celulă sau țesuturi prin folosirea microscopului ca și instrument de vizualizare a celulelor. Sunt celulele plantelor și ale animalelor la fel? Dacă nu, atunci ce le diferențiază? Cum putem să colectăm celulele? Care sunt pașii pentru a face observații microscopice? La toate aceste întrebări (și probabil multe altele) vom răspunde în cadrul acestui atelier unde fiecare va avea ocazia să se “joace” cu microscopul optic.

Atelierul este oferit de Organizația Studenților pentru Natură – OSpN

Coordonator: Bogdan Diana Felicia

  • Membru al Organizaţiei Studenţilor pentru Natură ( OSpN )
  • Studentă în anul I, nivel master, la Facultatea de Biologie şi Geologie, UBB

Data și Ora: 19/05/2017 10:00 - 11:00

Locația
Casa de Cultură a Studenților - Sala 23

Categoria de vârstă


Înscrieri

Atelierele din cursul săptămânii sunt dedicate cadrelor didactice și claselor de copii. Pentru aceste ateliere la rubrica Numărul de participanți vă rugăm să treceți numărul de copii din clasa cu care doriți să veniți. Atelierele de sâmbătă și duminică sunt dedicate familiei, părinților și cadrelor didactice.

Nu mai sunt locuri disponibile la acest atelier.