Descriere atelier: Acest atelier isi propune:dezvoltarea inteligenței multiple/emoționale,a percepțiilor și reprezentărilor vizuale,a imaginației creatoare,inducerea stării de bine,acceptare de sine,reducerea tensiunii și anxietății,stimularea tuturor canalelor senzoriale,dezvoltarea capacității de a se exprima ușor și repede,facilitarea comunicării interpersonale,creșterea sociabilității,creșterea adaptării în societate,dezvoltarea sentimentului de încredere în sine,dezvoltarea simțului aprecierii artistice și de exprimare,îmbogățirea și dezvoltarea proceselor gândirii,dezvoltarea limbajului și vocabularului din timpul procesului de creație,dezvoltarea capacităâii de concentrare a atenției,îmbunătățirea cooperării cu partenerul/ii de joc în realizarea activităților de grup,diminuarea stărilor conflictuale,dezvoltarea respectului față de propria muncă,dezvoltarea empatiei(înțelegerea a ceea ce altă persoană simte),recunoașterea rădăcinilor atașamentului în jocul senzorial și jocul dramatic,cu ajutorul tehnicilor teatrale și alte accesorii.

Atelierul include atât confecționarea păpușilor din hârtie,realizarea unui minispectacol bazat pe o poveste preexistentă sau inventată în acel moment,cât și sursa de lumină,paravanul și toate celelalte materiale necesare.Dramatizarea va avea loc în spatele paravanului cu o sursă de lumină.

Beneficiarii vor avea la dispoziție materialele necesare confecționării păpușilor(ziare,carton alb,foarfece,bandă adezivă,bețișoare,creioane).Fiecare participant își va alege câte un personaj sau un element astfel încât să participe toți și povestea să aibă continuitate. Pentru copii, acest gen de activitate e magic, misterios, curios. E o distracție veselă și plăcută.

Atelierul este oferit de: Gabriela Andrei

Despre facilitator: actrița Gabriela Andrei lucrează la Teatrul Luceafărul și în alte proiecte de teatru independente. Este interesată de tot ce e util și bun,de tot ceea ce merită a fi prețuit si are sens în viață.

Data și Ora: 29/05/2017 11:00 - 12:00

Locația
Iași - Palatul Copiilor - Sala D1

Categoria de vârstă


Înscrieri

Atelierele din cursul săptămânii sunt dedicate cadrelor didactice și claselor de copii. Pentru aceste ateliere la rubrica Numărul de participanți vă rugăm să treceți numărul de copii din clasa cu care doriți să veniți. Atelierele de sâmbătă și duminică sunt dedicate familiei, părinților și cadrelor didactice.

Nu mai sunt locuri disponibile la acest atelier.