Descriere atelier: La acest atelier copiii construiesc roboți și mecanisme autonome folosind Mindstorm EV3 și le dau viață cu ajutorul programării pe calculator. Astfel, copiii experimentează prin joacă diverse concepte legate de știință pentru a le înțelege utilitatea în viața de zi cu zi. Nu necesită cunoștințe anterioare din lumea roboticii sau a programării.

 Atelierul este oferit de: Creatoria, acebook.com/Creatoria.Iași

Despre facilitator: Costi Alupoaie – facilitator și antreprenor. Co-fondator Creatoria

Costi este pasionat de știință și tehnologie. El a urmat cursurile Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași și a participat la mai multe programe internaționale de dezvoltare personală și profesională. Costi este pasionat și de lucrul cu oamenii, nu doar de știință și tehnologie. Această combinație fericită de aptitudini l-a ajutat să lucreze în ultimii 5 ani cu peste 3.000 de tineri, elevi și studenți, în cadrul mai multor proiecte educaționale locale, naționale și internaționale. A livrat sesiuni de consiliere pentru studii în străinătate, ateliere, workshopuri, teambuildinguri pe tematici dedicate abilităților tehnice, public speaking, negocieri, lucru în echipă.

În 2016 a ținut un discurs la TEDx Iași despre importanța jocului pe toată perioada vieții, nu doar în copilărie și a implementat prima ediție a proiectului TehnoBrick finanțat prin Fondul Științescu al Fundației Comunitare Iași. În cadrul acestui proiect a susținut ateliere de robotică și mecanisme simple și motorizate folosind seturi de construcție LEGO Education. La ateliere au participat peste 120 de elevi din 4 licee din Iași. Anul acesta, proiectul se află la a doua ediție.

Număr maxim participanți: 20-25

 

Data și Ora: 30/05/2017 9:00 - 11:00

Locația
Iași - Palatul Copiilor - Sala D1

Categoria de vârstă


Înscrieri

Atelierele din cursul săptămânii sunt dedicate cadrelor didactice și claselor de copii. Pentru aceste ateliere la rubrica Numărul de participanți vă rugăm să treceți numărul de copii din clasa cu care doriți să veniți. Atelierele de sâmbătă și duminică sunt dedicate familiei, părinților și cadrelor didactice.

Nu mai sunt locuri disponibile la acest atelier.