Descriere atelier: În cadrul atelierelor de inginerie vom construi împreună diverse mecanisme din piese LEGO cu ajutorul cărora vom putea înțelege științele într-un mod practic și distractiv. Da, confirmăm! Pe parcursul atelierelor îmbinăm joaca și studiul/învățarea pentru a reuși să:

  • descoperim modul de funcționare al bicicletelor, al roților și motoarelor de mașină, al brațelor de macara, sistemelor de scripeți şi altor mecanisme;
  • ne antrenăm abilitățile motrice, atenția la detalii și coordonarea dintre ochi și mâini;
  • ne dezvoltăm gândirea spațială;
  • obținem rezultate atât pe cont propriu cât și în echipă;
  • ne distrăm cu LEGO.

 Atelierul este oferit de: Creatoria

Despre facilitator: Costi Alupoaie – facilitator și antreprenor. Co-fondator Creatoria

Costi este pasionat de știință și tehnologie. El a urmat cursurile Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași și a participat la mai multe programe internaționale de dezvoltare personală și profesională. Costi este pasionat și de lucrul cu oamenii, nu doar de știință și tehnologie. Această combinație fericită de aptitudini l-a ajutat să lucreze în ultimii 5 ani cu peste 3.000 de tineri, elevi și studenți, în cadrul mai multor proiecte educaționale locale, naționale și internaționale. A livrat sesiuni de consiliere pentru studii în străinătate, ateliere, workshopuri, teambuildinguri pe tematici dedicate abilităților tehnice, public speaking, negocieri, lucrul în echipă.

În 2016 a ținut un discurs la TEDx Iași despre importanța jocului pe toată perioada vieții, nu doar în copilărie și a implementat prima ediție a proiectului TehnoBrick finanțat prin Fondul Științescu al Fundației Comunitare Iași. În cadrul acestui proiect a susținut ateliere de robotică și mecanisme simple și motorizate folosind seturi de construcție LEGO Education. La ateliere au participat peste 120 de elevi din 4 licee ieşene. Anul acesta, proiectul se află la a doua ediți

Număr maxim participanți: 20-25

Data și Ora: 29/05/2017 9:00 - 11:00

Locația
Iași - Palatul Copiilor - Sala D1

Categoria de vârstă


Înscrieri

Atelierele din cursul săptămânii sunt dedicate cadrelor didactice și claselor de copii. Pentru aceste ateliere la rubrica Numărul de participanți vă rugăm să treceți numărul de copii din clasa cu care doriți să veniți. Atelierele de sâmbătă și duminică sunt dedicate familiei, părinților și cadrelor didactice.

Nu mai sunt locuri disponibile la acest atelier.