Ce este Festivalul Altfel?

Festivalul Altfel este un eveniment care întrunește peste 200 de ateliere cu peste 80 de teme diferite dedicate educației non-formale.

Evenimentul are ca scop susținerea și promovarea educației complementare si alternative, folosind în principal experimentarea si încurajând diversitatea, dialogul și gândirea alternativă pentru copii de la 4-18 ani, cadre didactice și părinți.

 

Când se desfășoară?

 

Cine poate participa la ateliere?

 

Ateliere pentru clasele de elevi

Atelierele sunt dedicate unei claselor/grupelor, formate din copii și cadrul didactic însoțitor. Acesta va face înscrierea clasei/grupei lui în program și va participa împreună cu copiii la eveniment.

Ateliere pentru profesori

Atelierele pentru profesori vor avea loc în zilele de la sfârșitul săptămânii în intervalul orar 16:00 – 19:00.

Ateliere pentru familii

Ateliere de educație non-formala dedicate întregii familii. Atelierele vor avea o tematică variată de la jocuri de creativitate la activități experențiale.

Ateliere pentru părinți

Atelierele sunt dedicate părinților. La ele vom învăța sau vom aprofunda noi metode legate de educația copiilor și a menținerea familia în armonie.

Accesul la ateliere

Accesul la ateliere este gratuit, dar încurajăm fiecare participant să aducă cu el și să doneze o carte pentru a sprijini proiectul “O bibliotecă în fiecare școală”.